Ru Ua
Чорна п'ятниця. Поради як уберегтися від імпульсивних покупок

Чорна п'ятниця. Поради як уберегтися від імпульсивних покупок

25.11.2020

Наприкінці осені вітрини синхронно перевдягаються в total black look, а в кожному браузері миготить слайд-шоу з чорних банерів. Як в дитячих страшилках про «чорне-чорне місто». Ми вже звикли до симфонії рекламних закликів терміново закуповуватися, про небувалі знижки і про безпрецедентну ​​економію. Стоп, а коли це все з'явилося? Звідки взялася ця Black Friday? А було все так.

Перша Чорна п'ятниця в історії — 24 вересня 1869 року

В далекому 1869 році відбувся перший «день народження» Чорної п'ятниці. Але без торта, музичних листівок і подарунків. Загалом, цей день складно було б назвати святковим. 24 вересня в США різко впали ціни на золото і спричинили затяжну економічну кризу з нищівним обвалом ринку. Тоді і з'явилося знайоме нам словосполучення, але ще без звичного шопінгового підґрунтя.

Все почалося у Філадельфії

Традиційне значення ці слова придбають тільки через сто років. Безмежні черги і автомобільні затори: п'ятничний розпродаж після Дня подяки зводив з розуму жителів Філадельфії. У 50-х роках ХХ століття цілі сім'ї відправлялися на полювання за дешевими новорічними подарунками.

Таке стовпотворіння доставляло чимало клопоту патрульним поліцейським: вони прозвали день «чорним». Саме в цей час забутий термін «Чорна п'ятниця» набув нового змісту і став асоціюватися з днем ​​знижок. Маркетологи безуспішно намагалися стерти з п'ятниці чорний колір і перейменувати її в «велику», але назва міцно закріпилася в народній свідомості.

Чорна п'ятниця сьогодні

Локальна філадельфійська традиція несподівано поширилася по США, а пізніше — і по всій земній кулі. Кілька років тому вона просочилася в нашу дійсність і стала головним маркетинговим інфоприводом осені. За легендою, в цей день відбуваються розпродажі з безпрецедентними знижками.

Економити не можна розоритися: де поставити кому?

Покупців буквально оп'яняють перекреслені ціни і заманливі рекламні плакати з величезними відсотками економії. Невже це все правда? Або чергова пастка маркетологів?

Як економити в Чорну п'ятницю: практичні поради

  1. Слідкуйте за цінами. Заздалегідь продумайте, що ви хотіли придбати в день розпродажу і подивіться, скільки товар коштує до акції. Так ви вбережете себе від імпульсивної покупки за фейковими знижками.
  2. Складіть список покупок. Нехай це буде 5 або 10 товарів, але дійсно необхідні. Це дозволить не купити кілограм гусячого пір'я по суперзнижці або «дуже вигідний» 10-кілометровий рулон білизняної мотузки.
  3. Орієнтуйтеся на відомі бренди. Жоден магазин не буде працювати собі в збиток. Реальні великі знижки можуть собі дозволити тільки великі компанії, які отримають прибуток за рахунок обороту.

ТОП-5 корисних покупок

  1. Матеріали для творчості Kite. Пластилін і тісто для ліплення, олівці і крейда, фарби і кольоровий папір: все це в дитячих ручках моментально перетворюється в картинну галерею або музей художніх виробів. Запаси товарів для творчості постійно потребують оновлення. Подбайте про те, щоб дітям було чим зайнятися на канікулах і вихідних.
  2. Термоси Kite. Головний зимовий маст-хев. Тільки уявіть: з ними ви в будь-який час можете зробити чайну паузу і зігрітися ковтком ароматного напою. Вони не протікають, не вбирають запахи і відмінно поміщаються в рюкзаку. В асортименті є моделі для дітей та дорослих.         
  3. Фартух Kite. Він допомагає творити, не боячись забруднитися. Життєрадісний дизайн з героями мультфільмів, нарукавники в комплекті: фартух для праці повинен бути у кожної дитини.
  4. Косметичка Kite — стильна, легенька і компактна «скринька» для жіночих секретів. Великі і маленькі, текстильні і силіконові, в поїздку або на кожен день: добре, коли набір якісних косметичок завжди під рукою.
  5. Дитячий гаманець Kite допоможе підтримувати гроші в порядку. Більше ніякого дзвону в кишенях і випадіння монеток під час перевдягання. З яскравими гаманцями Kite кожна копієчка буде на своєму місці.

Не забудьте купити дитині щось корисне на розпродажах до Чорної п’ятниці.

Схожі новини
Країна обирає канцтовари Kite! Бренд став переможцем премії «Вибір Країни 2023»
10.04.2024

Бренд Kite – переможець всеукраїнської премії «Вибір Країни 2023» у номінації «Канцтовари року».

Читать
Стань володарем свого часу з багатофункціональним електронним годинником Kite
18.03.2024

Більше, ніж просто годинник: усі важливі функції зосереджені в одній моделі

Читать
Колекція Kite 2024: нові дизайни, традиційна якість!
07.03.2024

Що нового в асортименті Kite? Які рюкзаки та аксесуари стануть найбажанішими серед школярів у 2024 році?

Читать
Українці обирають рюкзаки Kite! І це вже традиція. Бренд втретє став переможцем премії «Вибір року»
10.01.2024

Премія "Вибір року 2023" визначила свого переможця, і цим брендом став Kite.

Читать
Текстильні шопери Kite: міцні, зручні та стильні. Вражаюча новинка та трендовий маст-хев цього літа!
20.06.2023

Покупка шопера – інвестиція у комфортне повсякдення. Текстильні шопери Kite допоможуть завжди бути зібраними та додадуть оригінальності вашому образу.

Читать
Перемагати – наша традиція! «Вибір року 2022» – це Kite
18.05.2023

Ця нагорода – наша гордість та ілюстрація єдності між нашою наполегливою працею та задоволенням потреб споживача.

Читать
Ліцензія Kite Naruto: навчайся разом з улюбленими героями!
06.04.2023

Колекціонувати шкільні предмети з яскравими принтами, створювати навколо себе захоплюючий всесвіт улюбленого аніме, вчитися та творити разом з Наруто.

Читать
Kite допомагає дітям, які втратили батьків на війні. Запускаємо новий благодійний проєкт спільно з БФ Діти Героїв
15.02.2023

В рамках цього благодійного проєкту, 10% від продажів патріотичної продукції Kite Be Ukraine буде перераховано до БФ «Діти Героїв»*.

Читать
Грамотна організація робочого місця – запорука високої продуктивності
16.01.2023

Гарна організація робочого місця дитини має велике значення та позитивно вливає на результат навчання. 

Читать
Що Кролик принесе під ялинку? Ідеї актуальних подарунків для малечі від Kite
09.12.2022

Саме час обрати тематичні подарунки! Наймиліші, найактуальніші та найгарніші. Ті самі «від Кролика», як в дитинстві. Вони подарують дитині море радості.

Читать
Термоси та термокружки Kite: тепло, яке завжди поруч
22.11.2022

З термосами і термокухлями Kite можна відчути усі барви осені та полюбити сніжну романтику зими.

Читать