Ru Ua
Як вибрати ранець для школяра

Як вибрати ранець для школяра

18.05.2020

Ранець vs рюкзак: що краще для першого класу

Ранець або рюкзак — ось в чому питання. Гамлет розмірковував на філософські теми, а ось батьки першокласників дійсно стоять перед складним вибором, який рюкзак краще: каркасний або м'який. А може, взяти середнє між обома — напівкаркасний?

Ми вирішили допомогти вам з цим питанням і розповісти, який вид рюкзака краще вибрати для початкової школи. Правильну відповідь ви знайдете в кінці статті, але не поспішайте скролити вниз. Розповімо, чим ранець відрізняється від рюкзака і на які характеристики слід звертати увагу в першу чергу.

Яка різниця між ранцем і рюкзаком

Головна відмінність ранця в тому, що це той же рюкзак, але з жорстким каркасом. Іноді його так і називають"каркасник". Він тримає форму, незалежно від наповнення, тому вважається хорошим вибором для школярів 1-4 класів. Як би учень не поводився з ранцем, вміст залишиться в порядку: зошити, альбоми та папір не зімнуться. І це важливо, бо деякі вчителі можуть знижувати оцінку за неохайність.

Підбираємо рюкзак по вазі

Якісні рюкзаки для школи важать до 1 кг. Шкільні рюкзаки Kite виконані відповідно до цих стандартів. За рекомендацією ортопедів для школярів передбачені норми, де вага наповненого ранця не повинна перевищувати наступні значення:

  • до 2 кг — в 6-8 років;
  • до 3 кг — в 9-12 років;
  • до 5 кг — в 13-14 років;
  • до 6 кг — в 15-16 років.

Тому виробники намагаються максимально полегшити вагу порожнього виробу. Вага ранця, найважчого серед рюкзаків Kite, становить 995 г. Найважчими елементами є:

  • щільна передня панель;
  • ергономічна спинка з ущільненими подушечками;
  • широкі лямки.

Всі разом вони створюють додаткову вагу, але при цьому забезпечують правильну поставу школяра, запобігають сколіозу і вберігають вміст ранця від заминань.

Як підібрати розмір шкільного рюкзака

Навіть в одному класі зустрічаються діти з великою різницею в рості. На що в такому випадку орієнтуватися, щоб вгадати з ідеальним розміром ранця? Для молодшої школи рюкзаки Kite представлені в розмірах S і M на зріст дитини 115-130 см і 130-145 см відповідно. Остаточно виріб підганяється під зріст за допомогою лямок таким чином, щоб дно знаходилося безпосередньо над попереком, а верх на рівні плечей.

Ортопедичні складові

Бабусі й дідусі нинішніх учнів навіть мріяти не могли про таке щастя, як ортопедична спинка в ранці, широкі м'які лямки та нагрудний ремінь. Нинішні моделі рюкзаків для першокласників являють собою складну конструкцію, де все направлено на збереження здоров'я спини учня:

  1. у ранцях використовується запатентована ортопедична спинка Ergo Kids або Ergo Back, яка підтримує природну поставу і перешкоджає появі сколіозу;
  2. Kite є моделі, що пройшли складні тести на ортопедію й отримали сертифікат якості IGR від німецького Інституту здоров'я та ергономіки на відповідність європейським стандартам DIN 33419 / EN ISO 15537. Вибирайте моделі 501, 531, 555, 700, 702, 706, 720;
  3. широкі лямки правильної S-подібної форми запобігають дискомфорту в області шиї та плечей;
  4. нагрудний знімний ремінь з надійними фіксаторами забезпечує щільне прилягання рюкзака до спини, тому вага вмісту рюкзака розподіляється рівномірно по спині, знижуються відчуття обтяження з області плечей і попереку;
  5. роздільники для книг з фіксатором на гумці надійно фіксують підручники, допомагають не зміщуватися центру ваги;
  6. щільне дно не провисає під вагою підручників.

З яких матеріалів шиють якісні ранці

Рюкзаки хорошої якості виготовляють зі щільних синтетичних матеріалів. Ранці в Kite пошиті з міцного поліестеру, який однаково добре витримує спеку і мороз, стійкий до розривів, а малюнки надовго зберігають первинний вигляд. Дитина, швидше, переросте свій рюкзак, ніж той стане непридатним до використання.

Якісна фурнітура

Перед покупкою обов'язково перевірте замки. Пластикові блискавки швидко вийдуть з ладу і доведеться сплачувати за ремонт. Краще відразу купити ранець з хорошою фурнітурою.

Тепер ви точно знаєте, як вибрати ранець для першокласника, щоб він був якісним і надійним. А відповідь на питання на початку статті звучить так: абсолютно неважливо, який вид рюкзака ви оберете дитині: легкий м'який, компромісний напівкаркасний або повноцінний "каркасний". Головне, щоб були дотримані всі ортопедичні складові, і тоді ваш учень вам подякує за здорову спину і комфорт.

Рюкзаки Kite — з 1 класу і назавжди.

Схожі новини
Українська народна премія визначила найкращі рюкзаки 2023 року. І це рюкзаки Kite!
29.09.2023

Kite став переможцем в номінації «Найкращі рюкзаки 2023 року» Української народної премії.

Читать
Конференція Kite 2023: подія, яка поєднала у собі тренди, інновації та благодійність
22.09.2023

14 вересня відбулася Конференція Kite, на якій бренд презентував нову колекцію рюкзаків, аксесуарів та канцелярії.

Читать
Обираємо рюкзак в перший клас: актуальні моделі для початкової школи
03.08.2023

Як вибрати рюкзак мрії, щоб дитина пішла в перший клас найщасливішою?

Читать
Як подовжити термін служби улюбленого рюкзака? Інструкція по догляду за текстильними аксесуарами Kite
15.05.2023

Щоб ваш улюблений рюкзак якнайдовше зберігав свою первісну чарівність, необхідно дотримуватися простих правил догляду за ним.

Читать
Kite – переможець у номінації «Рюкзаки 2022 року» Української народної премії
26.09.2022

«Українці варті кращого»: гасло Української народної премії! А її мета – виявлення кращих з кращих серед брендів.

Читать
Рюкзак для дитячого садочку: як обрати найважливіший аксесуар для дошкільнят
20.09.2022

Перший рюкзак – неймовірно корисний подарунок для малечі. Незамінний помічник для дитячого садочка та підготовчих занять, захоплюючий аксесуар для різноманітних ігор та стильна окраса гардеробу.

Читать
Зручні та трендові бананки Kite!
25.07.2022

Сумка-бананка – один із найкращих винаходів людства! Адже з її появою в житті вирішується купа проблем. Куди покласти телефон та де зберігати картки? Як гуляти та мандрувати з вільними руками та усіма необхідними дрібницями? 

Читать
Трендові новинки аксесуарів Kite! Створюй неймовірні луки, насолоджуйся легкістю та комфортом
15.07.2022

Інколи для створення довершеного образу не вистачає невеличкого штриха. Одного-одненького, але дуже важливого інгредієнта. Чогось дуже стильного та одночасно зручного.

Читать
Як обрати рюкзак для першокласника у 2023 році
03.06.2022

Коли наближається пора перших дзвоників та вересневих урочистостей, для майбутніх школярів настає хвилююча мить вибору нового рюкзака. Ця подія така хвилююча та важлива! Хочеться зупинити час та насолодитися її трепетно-солодким смаком.

Читать
Що рюкзак може "сказати" про людину
04.10.2021

А ви знали, що рюкзаки вміють говорити? Ні, ви не почуєте від них людську мову і буквальне звучання голосу. Вони розмовляють інакше. Безмовно, але дуже змістовно: не здригаючи повітря звуковими хвилями та не порушуючи гармонію тиші.

Читать
Рюкзаки з майбутнього: нова колекція Kite 2022
17.09.2021

Коли тренди, інновації та традиції зливаються воєдино, народжується щось неймовірне. Ці магічні елементи в правильній комбінації створюють справжнє диво. І кожен рюкзак з нової колекції Kite 2022 поєднує в собі всі три заповітних інгредієнти:

Читать
Як обрати рюкзак для подорожі
02.08.2021

Що може бути приємнішим за подорож? Нові місця, живописні краєвиди, незвична архітектура: у мандрівках ми відкриваємо для себе нові грані цього світу та розширюємо власні горизонти. Хвилююче передчуття, заколисуючий звук мотору та гіпнотизуюча зміна ландшафтів за вікном: такі моменти наповнюють справжнім щастям. 

Читать