Ru Ua
12 крутих ідей на кожен місяць чим зайнятися з дитиною в цьому році

12 крутих ідей на кожен місяць чим зайнятися з дитиною в цьому році

15.01.2020

Щорічно в кінці року заведено підбивати підсумки, а на початку будувати плани. Якщо ви ще не думали, чим займатиметеся з дитиною в цьому році, візьміть наші ідеї на озброєння. Звичайно, в план можна і потрібно вносити корективи. Так навіть веселіше.

Отже, гарного вам року. Заряджаємося енергією новорічних свят, різдвяним чарами та реалізовуємо заплановане разом з Kite.

1. Січень

Попри те, що зима видалася тепла, пташки будуть раді вашій турботі. Змайструйте з дитиною годівницю з фанери або картону і повісьте за вікном або у дворі. Трохи корму з круп, насіння або хлібних крихт, і вдячні голуби, ворони та синички весело позлітаються до вашого частування. А потім можна взяти воскові крейди чи олівці і разом намалювати тих птахів, яких ви побачите.

2. Лютий

Гуляйте в парках та скверах, влаштовуйте ігри на свіжому повітрі, катайтеся на ковзанках. Зима — не привід залишатися вдома. І не забудьте взяти з собою термос з гарячим чаєм, щоб зігрітися під час прогулянки. А ввечері можна подивитися зимову казку або мультфільм.

3. Березень

Займіться рослинництвом. У березні природа оживає, і саме час пересадити кімнатні рослини. Розкажіть дитині звідки родом квіти, як за ними доглядати, навіщо їх удобрювати. Посадіть цибулину, і вже через 3-4 дні дитина побачить диво, як проростають перші цибулині пір'я.

4. Квітень

Тане сніг, дзюрчать струмки. Чудовий привід спустити на воду власноруч виготовлені кораблики з паперу або пінопласту. Приготуйте свою річкову флотилію. Основою виберіть пінопласт, а вітрила можна зробити з кольорового паперу.

Розфарбуйте великодні яйця, вибираючи для цього натуральні барвники. Потренуватися можна на папері. Намалюйте яйце і прикрасьте його акварельними фарбами або фломастерами.

5. Травень

Якщо за вікном весняний дощик, вдома теж можна весело проводити час. Займіться ліпленням. Використовуйте пластилін. Він є не просто в класичному виконанні, а ще й восковий та повітряний. Або навчіться робити кінетичний пісок своїми руками.

6. Червень

Саме час для прогулянок на свіжому повітрі. Не забудьте купити м'яч, набір для ігор в піску, бадмінтон, літаючу тарілку. Маленькі дітки обожнюють проводити час в пісочниці — будувати палаци, фортеці й автостради. Приєднуйтесь до них. Це ж так весело! Складіть всі іграшки в рюкзачок, і дитина сама із задоволенням візьме їх на прогулянку.

7. Липень

Час пікніків і поїздок на відпочинок за місто. Проведіть з дитиною бесіду про екологію. Розкажіть, як поводитися в лісі й на вулиці, чому важливо не залишати сміття, не розоряти мурашники та не ламати кущі. Навіщо потрібно економити воду, не переводити гори паперу і користуватися багаторазовим посудом. Візьміть з собою на пікнік смаколики та з'їжте їх з бамбукового екопосуду.

8. Серпень

Продовжуйте багато гуляти, запускайте повітряного змія, грайте в м'яч і насолоджуйтеся літом. Для занять вдома купіть магнітно-маркерну дошку. Вона стане незамінним помічником для підготовки до школи, а для дітей старшого віку на ній можна записувати домашні обов'язки або побажання хорошого дня.

9. Вересень

Початок навчального року, саме час поговорити про безпеку. На прикладі казкових героїв поясніть дитині всілякі правила поведінки: чому не потрібно розмовляти з незнайомцями («Червона шапочка»), не грати з вогнем («Котячий будинок») і т. д. На прогулянках ще раз обговоріть правила дорожнього руху. Нехай дитина вивчить адресу і телефони батьків напам'ять.

10. Жовтень

Коли золота осінь рясніє калейдоскопом фарб, саме час відправитися за підручними матеріалами. Зберіть гербарій з листя і квітів, пошукайте шишки й жолуді. Все це стане в нагоді для дитячих виробів, коли на вулиці погана погода. Або вирушайте на прогулянку, взявши яскраву парасольку, адже гуляти під дощем так весело. Вивчіть веселий вірш про осінь. І зовсім чудово буде, якщо спробуєте скласти власний вірш або розповідь.

11. Листопад

Проведіть уроки географії. Розкажіть хто такі гетьмани України, хто відкрив Америку і в яких ще країнах, крім Єгипту, були знайдені піраміди. А потім влаштуйте веселу гру. Одягніться в індіанців, побудуйте вігвами з пледів і підготуйте бойовий клич вашої родини.

12. Грудень

Чарівний місяць, коли наближаються новорічні та різдвяні свята. Обов'язково вивчіть вірші для ранків. Допоможіть написати листа Святому Миколаю. Розкажіть, що раніше пошту доставляли посильними, голубами та поштовими потягами. Перевірте, чи пам'ятає дитина адресу і телефони батьків напам'ять.

А ще цей час приготувати чудові та корисні новорічні подарунки не тільки дітям, а й дорослим. Не забудьте заглянути до магазину і підібрати товари Kite для веселого проведення часу. А ще їх можна гарно запакувати, додати солодощів і покласти під ялинку.

План готовий. Збережіть його собі в обране і користуйтеся нашими підказками із задоволенням.

Схожі новини
Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію
02.02.2024

Планування майбутнього, зберігання спогадів та фіксація ідей – далеко не весь потенціал особистого щоденника.

Читать
Що має бути у ланчбоксі та термочашці для корисного перекусу дитини? Ідеї ланчів для підвищення енергії  та покращення розумової діяльності дитини у школі
29.12.2023

Ланчбокси та термокухлі Kite допоможуть налагодити режим, смачно та правильно харчуватися у школі, в садочку та в подорожах.

Читать
Диво Новорічних cвят для дітей: подарунки та творчість створюють чарівну атмосферу зимової казки
08.12.2023

Новорічні свята для дітей – це час, коли малюки вірять у справжнє диво.

Читать
Як доглядати за термосом, термочашкою та пляшечкою Kite
27.11.2023

Ознайомтеся з інструкцією, щоб отримувати максимальну користь та радість від користування термосами, термокружками та пляшечками для води Kite.

Читать
Світловідбивайки Kite – сяюче розмаїття аксесуарів, що подбає про вашу безпеку
13.11.2023

Ці аксесуари є надзвичайно важливими для безпеки на дорозі, адже виконують рятівну місію.

Читать
Як читати, щоб отримати з книги максимум користі
01.11.2023

Сьогодні ми розглянемо, як читати, щоб розкрити потенціал кожної книги на повну та засвоїти максимум матеріалу.

Читать
Важливість фінансової грамотності для розвитку дитини: чому з дитинства важливо формувати правильне ставлення до грошей
16.10.2023

Навчання дітей розумінню грошей відкриває двері до здорового ставлення до фінансів в майбутньому.

Читать
Які матеріали обрати для юного художника
06.10.2023

Якісні матеріали для малювання відкривають двері до світу креативності.

Читать
Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання
11.03.2023

Нестримне прагнення до малювання, вражаючі креативні здібності та унікальне «авторське» бачення світу: це – суперздібності, притаманні кожній дитині. І їх реалізація – природна потреба особистості.

Читать
Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки
02.02.2023

Насолоджуйтесь плануванням та втілюйте найсміливіші мрії разом з канцелярією Kite!

Читать
Збираємо першокласника до школи з Kite
18.08.2022

Що потрібно першокласнику? Яке шкільне приладдя купити в 1 клас? Відповіді на ці питання у нашій статті. З Kite підготовка до школи — в радість.

Читать
Ланчбокси Kite: час підкріпитися!
08.09.2021

Щоб успішно навчатися, займатися улюбленими хобі і всюди встигати, потрібні не тільки бажання та старанність, а й ... сили! Графік сучасної дитини часом перенасичений подіями, заняттями та обов'язками. Уроки, секції, гуртки, репетитори, факультативи, спорт. При такому завантаженні потрібна своєчасна і ґрунтовна «підзарядка». З Ланчбоксом Kite ви можете подбати про те, щоб дитина ніколи не була голодною.

Читать