Ru Ua
Як дитині завести друзів у школі та підвищити впевненість у собі

Як дитині завести друзів у школі та підвищити впевненість у собі

23.10.2019

Школа — це новий етап в житті дитини, перший крок у доросле життя. Малюк потрапляє в інший світ з новими правилами. Звичні друзі з садочка зникають, улюблені вихователі більше не поруч і потрібно якось адаптуватися до інших умов. А іноді доводиться міняти школу. І знову вливатися в колектив з усталеними відносинами між однолітками.

У когось виходить швидко познайомитися і подружитися, а декому в силу характеру доводиться довго придивлятися і боятися підійти до інших учнів. Навіть результати навчання безпосередньо залежать від того, наскільки дитині комфортно в колективі.

Ми поцікавилися думкою дитячих психологів, що робити, якщо учню складно спочатку заводити нових друзів. Ось декілька рекомендацій, що допоможуть швидше адаптуватися в школі та знизити рівень стресу.

  1. Зовнішній вигляд. Одяг повинен бути не тільки охайним, але й модним. Навіть в 6 років у багатьох дітей вже сформований свій смак. Вони знають, що красиво в одязі, а що ні. Прислухайтеся до думки дитини та купуйте строгі, але трендові речі, інакше однокласники можуть "засміяти". А це ну ніяк не сприяє пошуку друга.
  2. Стильний рюкзак. Він точно допоможе стати частиною компанії. У Kite розроблено більш як 70 моделей в різноманітному дизайні для дітей від 6 років і старше. Завжди є що вибрати і буде цікаво дитині. Шкільні рюкзаки Kite є з підвісками-антистресом, значками, змінними панелями та нашивками на липучках. Всі ці "штучки" можуть зацікавити однокласників і стати приводом для розмови. А це вже перший крок до спілкування і дружби.
  3. Яскрава канцелярія. Вона заряджає і дарує відмінний настрій. Зберіть учневі канцелярію в одній ліцензії, наприклад, "Трансформери" або "Hello Kitty". Це цікаво і незвично. У Kite також є багато яскравих ручок з прикольними підвісками й ковпачками, незвичайних точилок, наборів для творчості, гарних зошитів для школи. Кожна з цих речей може стати приводом для спілкування і зробить шкільні будні яскравіше.
  4. Артефакт, що дає силу. Покладіть дитині в рюкзак щось, що нагадуватиме про рідну домівку і вашу любов до неї. Те, завдяки чому вона заспокоїться і відновить душевну рівновагу. Наприклад, записочку, що ви її любите, камінчик з моря — все що завгодно. У неї повинен бути ресурс, на який можна спертися.
  5. Смачна їжа. Домашні сирники, нагетси і яблуко зарядять енергією і додадуть сил. А покласти їх потрібно в красивий ланчбокс Kite. Тоді дитина із задоволенням витягне свою коробочку з їжею, приєднається до однокласників перекусити й поспілкуватися в неформальній обстановці.
  6. Спільне виконання домашніх завдань. Запропонуйте дитині робити домашні завдання разом з іншими дітьми. Запросіть їх до себе додому або нехай організовуються на перервах. Вирішена спільними зусиллями задача з математики або вивчений вірш, зближують. Це весело, і уроки вже не здаються такими складними.
  7. Участь у шкільних заходах. Дізнайтеся, які гуртки є в школі: театральний, художній, спортивне орієнтування. Відведіть туди вашого учня. Це чудова можливість познайомитися з іншими дітьми зі школи абсолютно в іншій обстановці. Граючи або займаючись творчістю, легше заводити друзів.

Сподіваємося, що за допомогою наших порад ваша дитина швидко адаптується в школі та заведе друзів. І хто знає, можливо саме канцелярія Kite стане приводом для знайомства і дружби на все життя.

Схожі новини
Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію
02.02.2024

Планування майбутнього, зберігання спогадів та фіксація ідей – далеко не весь потенціал особистого щоденника.

Читать
Що має бути у ланчбоксі та термочашці для корисного перекусу дитини? Ідеї ланчів для підвищення енергії  та покращення розумової діяльності дитини у школі
29.12.2023

Ланчбокси та термокухлі Kite допоможуть налагодити режим, смачно та правильно харчуватися у школі, в садочку та в подорожах.

Читать
Диво Новорічних cвят для дітей: подарунки та творчість створюють чарівну атмосферу зимової казки
08.12.2023

Новорічні свята для дітей – це час, коли малюки вірять у справжнє диво.

Читать
Як доглядати за термосом, термочашкою та пляшечкою Kite
27.11.2023

Ознайомтеся з інструкцією, щоб отримувати максимальну користь та радість від користування термосами, термокружками та пляшечками для води Kite.

Читать
Світловідбивайки Kite – сяюче розмаїття аксесуарів, що подбає про вашу безпеку
13.11.2023

Ці аксесуари є надзвичайно важливими для безпеки на дорозі, адже виконують рятівну місію.

Читать
Як читати, щоб отримати з книги максимум користі
01.11.2023

Сьогодні ми розглянемо, як читати, щоб розкрити потенціал кожної книги на повну та засвоїти максимум матеріалу.

Читать
Важливість фінансової грамотності для розвитку дитини: чому з дитинства важливо формувати правильне ставлення до грошей
16.10.2023

Навчання дітей розумінню грошей відкриває двері до здорового ставлення до фінансів в майбутньому.

Читать
Які матеріали обрати для юного художника
06.10.2023

Якісні матеріали для малювання відкривають двері до світу креативності.

Читать
Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання
11.03.2023

Нестримне прагнення до малювання, вражаючі креативні здібності та унікальне «авторське» бачення світу: це – суперздібності, притаманні кожній дитині. І їх реалізація – природна потреба особистості.

Читать
Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки
02.02.2023

Насолоджуйтесь плануванням та втілюйте найсміливіші мрії разом з канцелярією Kite!

Читать
Збираємо першокласника до школи з Kite
18.08.2022

Що потрібно першокласнику? Яке шкільне приладдя купити в 1 клас? Відповіді на ці питання у нашій статті. З Kite підготовка до школи — в радість.

Читать
Ланчбокси Kite: час підкріпитися!
08.09.2021

Щоб успішно навчатися, займатися улюбленими хобі і всюди встигати, потрібні не тільки бажання та старанність, а й ... сили! Графік сучасної дитини часом перенасичений подіями, заняттями та обов'язками. Уроки, секції, гуртки, репетитори, факультативи, спорт. При такому завантаженні потрібна своєчасна і ґрунтовна «підзарядка». З Ланчбоксом Kite ви можете подбати про те, щоб дитина ніколи не була голодною.

Читать