Ru Ua
Чек-ліст для батьків - як вибрати якісні кольорові олівці

Чек-ліст для батьків - як вибрати якісні кольорові олівці

03.06.2020

Кольорові олівці можна назвати стратегічним товаром в арсеналі канцелярських запасів. Вони потрібні завжди. Всім. І побільше. Ці «чарівні палички» (крім того, що періодично закочуються за комоди, губляться і замінюють в офісі шпильку для «гульки»), здатні перенести на чистий аркуш паперу найяскравіші художні фантазії. У світовідчутті дитини олівці наділені таємничим чарівним ореолом, адже родовище нових барвистих наборів часто знаходиться під ялинкою на Різдво, а іноді їх можна виміняти на молочний зубчик у Зубної Феї. Новий набір олівців ніколи не буде зайвим. В школу або на подарунок до будь-якого свята, олівці - це те, що потрібно і хлопчикам, і дівчаткам, і малюкам, і підліткам. Залишається лише не розгубитися від розмаїття вибору і купити якісний товар. Але це може бути не так просто, як здається на перший погляд.

Що спільного у всіх олівців?

Форма. Всі вони виглядають приблизно однаково. «Олівець як олівець» - думає заощадливий дорослий, обираючи найдешевший варіант. І саме на цьому моменті диво може зникнути, карета - перетворитися на гарбуз, а перспектива малювати яскраві ілюстрації - змінитися на нервове дряпання альбомного листа тьмяним грифелем. Відмотаємо плівку назад і розповімо про те, як правильно вибрати кольорові олівці. Адже ціна - це далеко не перший параметр, на який потрібно звернути увагу.

Щоб купити дійсно хороші олівці для малювання, звертаємо увагу на це:

М'якість олівців

Незважаючи на яскравий декор всіх без винятку обгорток, не всі олівці здатні віддавати на папір насичений колір. Ознайомтеся з маркуванням м'якості грифеля, або спробуйте провести яскраву лінію без сильного натискання на олівець. Якщо з м'якістю все в порядку - ставимо першу галочку в чек-листі успішної покупки.

Якість фарбувальних пігментів

Як то кажуть, не м'якістю єдиною ... Яскраві і рівномірні лінії можуть створити тільки якісні олівці з високою концентрацією пігменту. Тут, щоб не прогадати, варто звернути увагу на виробника. Кольорові олівці Kite - гордість бренду: високоякісні матеріали відобразились в насиченості і гарній розтяжці кольору (коли за допомогою одного олівця можна створити різні відтінки від світлого до темного, лиш змінюючи силу натискання).

Деревина

Отже, «душа» олівця прекрасна - серцевина пігментована, в міру м'яка, але чи достатньо цього? Для гарного олівця і зовнішність має значення. Не бійтеся бути прискіпливим і зустрічати «по одягу», тут це доречно. Від деревини залежить те, наскільки довго прослужить олівець і наскільки просто буде його наточити. При хорошій якості матеріалу олівець буде легко заточуватися, без сколів і виїмок. Якщо виробник не приділив належної уваги деревній сорочці, то кожна заточка ризикує обернутися тріщинами і надломами. Внаслідок таких «тортур» над точилом - олівець швидко сточиться, а може і зовсім розколотися на друзки. Тому краще відразу вибрати олівці Kite, в яких використовуються якісні матеріали як для грифеля, так і для його оправи.

Покриття корпусу олівчика має не тільки декоративне значення. Крім позначення кольору грифеля, фарба захищає деревину від розсихання та продовжує термін служби виробу. Але що робити, якщо дитина періодично кусає олівці? У випадку з неякісним товаром це може нашкодити здоров'ю. Розробники Kite передбачили і це - деревина олівців Kite покрита безпечним лаком на водній основі.

Товщина грифеля

Тут - як з булочками. Буває, доводиться з'їсти половину, щоб дістатися до жаданої начинки. Так і з олівцями - деякі неякісні екземпляри мають дуже тонку серцевину, яка не тільки швидко ламається, але і складно звільняється від деревини при заточуванні. Висновок: чим більший діаметр грифеля - тим довше прослужить олівець.

Проклейка грифеля - те, про що ми навіть не замислюємося, але часто стикаємося в реальному житті. Уявіть: олівець падає на підлогу (а таке буває частенько, особливо у дітей) і з нього випадає серцевина. Або в процесі заточування частина грифеля «вискакує», залишаючи в руках порожній і бездиханний дерев’яний труп корпус. Знайоме? Це трапляється з олівцями, грифель яких погано проклеєний. Kite приділяє увагу деталям і здійснює якісну проклейку грифеля по всій довжині виробу.

Це основні «кити», на яких стоїть перспектива вдалої покупки олівців. Далі - справа ваших уподобань: кількість кольорів, оформлення упаковки, форма. І пам'ятайте: Kite канцелярія стоїть на сторожі того, щоб ви і ваші діти отримували від малювання лише задоволення.

Схожі новини
Що купити в школу окрім рюкзака та канцелярії? Важливі товари, про які ви могли забути
23.08.2023

У щоденному арсеналі школяра має бути усе необхідне для налагодження бездоганного шкільного побуту та успішного навчання.

Читать
Як вибрати пенал шкільний для першокласника та для підлітка
11.08.2023

Давайте розглянемо типи пеналів, щоб зробити правильний вибір.

Читать
Дитячий настінний календар Kite – путівник до здійснення мрій
27.07.2023

Нові яскраві календарі Kite створені для того, щоб кожен день супроводжувати дитину на шляху до нових вершин.

Читать
Як зберегти здорову поставу під час читання? Підставки для книг: зручність та користь
19.07.2023

Підставки для книг – вірні помічники усіх школярів. Вони зроблять процес навчання набагато зручнішим та приємнішим.

Читать
Помічники у вивченні іноземних мов, різні методи, поради для запам’ятовування слів
26.04.2023

Картки для вивчення іноземних слів – це один з найпопулярніших методів вивчення іноземної мови.

Читать
BE UKRAINE Нова серія канцтоварів Kite, наповнена любов’ю до України
30.08.2022

Цього року небо по-особливому блакитне, а горизонти – надзвичайно золотаві. Лазурова блакить та тепле сонячне проміння. Дзеркальний спокій синіх озер та бурштинова розкіш пшеничного колосся. Де б ми не були, нас обіймає блакитний небосхил та стелить килимову стежку пісчано-жовта дорога.

Читать
Шкільні щоденники Kite – натхнення для успішного навчання на цілий рік
16.08.2022

Він завжди буде з тобою: з першого дзвінка до літніх канікул. Закарбує на своїх сторінках розклад уроків і нагадає про домашнє завдання. 

Читать
Нова лінійка Kite Fantasy – барвисте натхнення для справжніх мрійників
02.08.2022

Строкаті сплески відтінків, розмаїта гармонія форм та максимальний простір для фантазії. Ця казкова серія зачаровує своєю загадковістю та фантастичною феєрією кольорів.

Читать
Канцелярія, яка робить настрій! Емоційні товари Kite, які повинні бути у кожному пеналі
04.07.2022

Як мотивувати дитину вчитися? Як зацікавити та лагідно підштовхнути до натхненного навчання? Щоденна рутина втомлює малечу. З понеділка по п’ятницю одне й те саме: вправи, номери, робота над помилками. Букви, цифри, цифри, букви, знову букви і так по колу…

Читать
Пляшки для води Kite: особливості, переваги та огляд оновленого асортименту
21.06.2022

Пляшечка з водою обов’язково повинна бути в рюкзаку, де б ви не були. Це маст-хев для кожного члена родини. А особливо – влітку. В спекотну погоду ми не завжди відчуваємо, коли наш організм потребує відновлення водного балансу. А зневоднення – не просто неприємний, але й небезпечний стан.

Читать
Як вибрати настінний планер для школяра
08.06.2022

Сучасні школярі мають насичений щоденний графік, який не поступається по своїй завантаженості режиму дня дорослого бізнесмена. Малеча вивчає багато наук, іноземних мов та займається цікавими різноманітними хобі. 

Читать
Нова лінійка канцелярії Kite Dogs – знайомство з дивовижним світом собак
09.12.2021

Тепер дітлахів надихатиме цілий загін нових хвостатих друзів: пухнастих і гладкошерсті, великі та мініатюрні, однотонні та плямисті. Зустрічайте: Kite та собаки!

Читать