Ru Ua
Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання

Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання

11.03.2023

Чи помічали ви, що в кожній дитині живе митець? Ледь не з народження малеча прагне творити. Малювати, зображати, розфарбовувати та обмальовувати. І увесь світ для дитини – полотно, яке вона талановито прикрашає своїми творіннями. Розмашисті каляки-маляки на сторінках книжок, нерозбірливий клинопис на шпалерах, кумедні «вуса» та «ріжки» на світлинах знаменитостей у журналах… «Шкода»? А може, мистецтво?

Нестримне прагнення до малювання, вражаючі креативні здібності та унікальне «авторське» бачення світу: це – суперздібності, притаманні кожній дитині. І їх реалізація – природна потреба особистості.

Наше завдання – робити все можливе для того, щоб маленькі митці мали змогу розвивати творчі таланти. Адже це не просто цікаво, а і дуже корисно для малечі. Який вплив це має на дитину? Величезний! А зараз – по порядку.

Як впливає на дитину малювання та які воно приносить вигоди

1. Розвиток креативності. Творчими геніями не народжуються. Ними стають в процесі тривалої роботи над собою. Усі видатні митці, перш ніж отримати лаври визнання, довго працювали, експериментували, творили. Малювання розвиває уяву, вчить створювати художні образи та підбирати асоціації. Це сприяє розвитку креативних здібностей та інтелекту.

2. Пізнання світу. Дитина вчить не тільки кольори та форми, а і їхню взаємодію та закономірності. Малюючи, дитина вчиться пізнавати себе, реалізовувати свої думки та виражати почуття.

3. Антистрес. Процес створення нових шедеврів заворожує своїм надзвичайним магнетизмом. Ніби своєрідна медитація, яка знімає напругу та відволікає від проблем. У цьому є особлива магія: обирати кольори, проводити плавні лінії, зосереджено зафарбовувати окремі ділянки. Малюючи, дитина врівноважується та відновлює емоційний баланс.

4. Свобода творчості. Можливість зобразити будь-що та відчути себе чарівником. Коли бачиш перед собою чистий лист та маєш можливість намалювати усе, що забажаєш, відчуваєш неймовірний політ духу.

5. Усидливість. Вміння концентрувати увагу, зосереджуватися на окремій задачі, фокусуватися на роботі формуються з дитинства. І малювання чудово тому сприяє.

6. Дрібна моторика. Чим раніше дитина починає активно малювати – тим легше долоньці звикнути до письма. Чим регулярніше практикується в образотворчому мистецтві – тим точнішими стають рухи та виразнішими штрихи.

7. Самооцінка та впевненість у собі. Маючи творче хобі та розвиваючись у ньому, дитина не тільки самовиражається та реалізовує свої таланти, а й набуває впевненості.

8. Відпочинок від ґаджетів. Коли безліч справ та розваг ховаються за екраном смартфона, важливо сформувати для дитини розпорядок дня, насичений справжніми «живими» заняттями. Особливо важливе для дітей будь-якого віку – малювання кольоровими олівцями.

У кожної дитини є невичерпне джерело фантазії, яку важливо виражати за допомогою художніх засобів. І наше завдання, як дорослих – лише забезпечити малечу необхідними матеріалами. Щоб креативні ідеї не розгубилися, а обов’язково втілювалися, перероджуючись у нові шедеври.

Розвивайте фантазію та створюйте неповторні малюнки з кольоровими олівцями Kite Fantasy

Яскраві, насичені, «слухняні». Ці олівчики просто створені для того, щоб переносити на білий аркуш найпрекрасніші задуми. Строката упаковка з вражаючими абстракціями дарує натхнення. Розмаїта палітра дозволяє наситити малюнок найглибшими та найрізноманітнішими акцентами. Пігментований грифель створює насичену лінію з першого штриха. А приємний на дотик корпус з якісної натуральної деревини легко та плавно заточується.

Ці олівці мають бути у кожної дитини. Щоб процес малювання приносив лише позитивні емоції, а готові малюнки приголомшували неймовірною гармонією відтінків.

Дитина насолоджуватиметься усіма перевагами малювання разом з кольоровими олівцями Kite Fantasy.

Автор: Олена Шарандак

Схожі новини
Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію
02.02.2024

Планування майбутнього, зберігання спогадів та фіксація ідей – далеко не весь потенціал особистого щоденника.

Читать
Що має бути у ланчбоксі та термочашці для корисного перекусу дитини? Ідеї ланчів для підвищення енергії  та покращення розумової діяльності дитини у школі
29.12.2023

Ланчбокси та термокухлі Kite допоможуть налагодити режим, смачно та правильно харчуватися у школі, в садочку та в подорожах.

Читать
Диво Новорічних cвят для дітей: подарунки та творчість створюють чарівну атмосферу зимової казки
08.12.2023

Новорічні свята для дітей – це час, коли малюки вірять у справжнє диво.

Читать
Як доглядати за термосом, термочашкою та пляшечкою Kite
27.11.2023

Ознайомтеся з інструкцією, щоб отримувати максимальну користь та радість від користування термосами, термокружками та пляшечками для води Kite.

Читать
Світловідбивайки Kite – сяюче розмаїття аксесуарів, що подбає про вашу безпеку
13.11.2023

Ці аксесуари є надзвичайно важливими для безпеки на дорозі, адже виконують рятівну місію.

Читать
Як читати, щоб отримати з книги максимум користі
01.11.2023

Сьогодні ми розглянемо, як читати, щоб розкрити потенціал кожної книги на повну та засвоїти максимум матеріалу.

Читать
Важливість фінансової грамотності для розвитку дитини: чому з дитинства важливо формувати правильне ставлення до грошей
16.10.2023

Навчання дітей розумінню грошей відкриває двері до здорового ставлення до фінансів в майбутньому.

Читать
Які матеріали обрати для юного художника
06.10.2023

Якісні матеріали для малювання відкривають двері до світу креативності.

Читать
Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки
02.02.2023

Насолоджуйтесь плануванням та втілюйте найсміливіші мрії разом з канцелярією Kite!

Читать
Збираємо першокласника до школи з Kite
18.08.2022

Що потрібно першокласнику? Яке шкільне приладдя купити в 1 клас? Відповіді на ці питання у нашій статті. З Kite підготовка до школи — в радість.

Читать
Ланчбокси Kite: час підкріпитися!
08.09.2021

Щоб успішно навчатися, займатися улюбленими хобі і всюди встигати, потрібні не тільки бажання та старанність, а й ... сили! Графік сучасної дитини часом перенасичений подіями, заняттями та обов'язками. Уроки, секції, гуртки, репетитори, факультативи, спорт. При такому завантаженні потрібна своєчасна і ґрунтовна «підзарядка». З Ланчбоксом Kite ви можете подбати про те, щоб дитина ніколи не була голодною.

Читать