Ru Ua
Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію

Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію

02.02.2024

Планування майбутнього, зберігання спогадів та фіксація ідей – далеко не весь потенціал особистого щоденника. Як використати його на повну потужність та отримати максимум користі для себе? Ось кілька корисних порад.

✔️Для початку треба обрати «той самий» щоденник, з яким ви залюбки будете ділитися своїми планами та сподіваннями.

Як обрати щоденник, який ви будете заповнювати із задоволенням?

Вибір щоденника – перший крок до успіху. Тож він обов’язково має вам подобатися. Дуже-дуже-дуже подобатися. Надихати, дарувати естетичну насолоду та приємні емоції. Адже на те він і «що-денник», бо ви будете працювати з ним в дуеті буквально щодня. Такий довірливий та тривалий тандем можливий лише з блокнотом чи планером, з яким приємно взаємодіяти.

Ми зібрали для вас найкращі варіанти: з креативним дизайном та практичними твердими обкладинками.

Поради як вести щоденник

1. Щоденник-планер Kite 438 – подарує творче натхнення

Ідеальний простір для планування. Тут кожна сторіночка розмовляє з вами мовою краси.

  • Внутрішній блок продуманий до дрібниць – це допоможе впорядкувати записи.
  • Багато кольорових ілюстрацій – для натхнення.
  • Тверда обкладинка, кріплення на спіралі, фіксуюча резинка – для зручності при щоденному використанні.
  • Містить 138 якісних сторінок з 5 різними оздобленнями тижнів, додатковими полями для приміток та дизайнерськими стікерами.

2. Емоційні блокноти та записні книги в твердих обкладинках

Для ведення регулярних записів обирайте блокноти з твердою палітуркою. Це дуже практично та зручно: обкладинка буде надійно захищати аркуші. Плюсом буде наявність фіксуючої резинки. Найбільш універсальні – блокноти в клітинку. Адже в них можна писати, рахувати, малювати, розділяти сторінку на текстові блоки та колонки.

Поради як вести щоденник від Кайт

3. Компактні блокноти з м'якою обкладинкою

Це чудовий інструмент для зберігання ваших думок, ідей та нотаток. Компактність та легкість роблять їх зручними для щоденного використання, незалежно від вашого стилю життя. Вони легко поміщаються в невеличку сумку або рюкзак, ідеально підходять для роботи, навчання, подорожей. М’які блокноти поєднують у собі портативність та неперевершений стиль. 

4. Нелінійовані блокноти – необмежений простір для творчості

Блокноти без лініювання відкривають безкрайнє поле для творчості, фантазії та креативу. Це місце вираження ваших думок та ідей, де ви маєте повну свободу визначати формат і структуру своїх записів без будь-яких обмежень.        

Такі блокноти дають вам можливість самостійно вирішити, як вести свій щоденник. Ви можете зробити його строго структурованим: з розділами, списками і заголовками, або ж використовувати більш вільний формат, де малюнки, скетчі та графіки живуть поряд із текстом. Блокноти без лінії та клітинки дуже зручні для малювання скетчів, дизайну, колажів або будь-якого виду візуального арту. Такий формат пропонує вам вільний, гнучкий та експериментальний простір, який ви можете використовувати як завгодно, адаптуючи його до своїх особистих потреб і стилю. 

Як вести щоденник

Круті помічники у веденні щоденника

Будь-яка справа стає легшою, цікавішою та приємнішою, якщо у вас є помічники. Навіть коли справа стосується ведення особистих, конфіденційних записів. Ви вже здогадалися, що мова йде про товари, які допоможуть впорядкувати записи, підсвітити потрібну інформацію та позначити важливі сторінки.

  • Паперові та пластикові закладки, стікери з клейким шаром. Акцентуйте ключові моменти да прикріплюйте додаткові інформаційні поля з їх допомогою.
  • Кольорові скетчмаркери. Виділяйте заголовки, важливі моменти та оздоблюйте сторінки тематичними ілюстраціями.
  • Ручки: кулькові, гелеві та масляні. Оберіть найзручнішу для вас ручку, яка максимально філігранно передає красу вашого почерку. Рекомендуємо запастися одразу декількома однаковими ручками, щоб записи виглядали естетично.

Структура щоденника має включати в себе впорядкованість і чіткість. Вибирайте кольорові ручки, картинки, стікери та інші декоративні елементи для творчого наповнення щоденника.


Як вести особистий щоденник? Що у ньому писати?

Визначте стратегію ведення щоденника перед тим, як вкласти в нього перше слово. Що саме ви хочете записувати: думки, враження, події, мрії чи плани? Важко визначитися? Можете одночасно почати декілька щоденників та прослідкувати за тим, яка модель ведення щоденника підійде краще саме для вас.

  • Щоденник вдячності. Ведучи щоденник вдячності, ти вчишся помічати навколишні дрібниці, які роблять твоє життя яскравішим. Від прекрасної погоди до спілкування з друзями. Письмова фіксація позитивних вражень може перетворити буденність на веселі пригоди.
  • Хроніка подій. Твій щоденник – це особиста мапа твого життя. Тут ти можеш записувати найважливіші моменти: кумедні шкільні історії, цікаві події з друзями чи навіть смішний епізод за родинним столом. Ці записи стануть твоєю власною історією.
  • Щоденник добрих справ. Кожен день ти маєш можливість зробити щось добре для інших. Веди щоденник добрих справ, де фіксуватимеш свої добрі вчинки. Таким чином, ти стаєш справжнім супергероєм свого життя. Не бійся помічати маленькі успіхи. Нагодувати котиків-безхатьків, зробити з молодшою сестрою уроки, поприбирати в кімнаті: усе це – добрі справи, які позитивно впливають на твоє самосприйняття та настрій.
  • Плани на майбутнє. Записуючи свої плани та мрії, ти створюєш карту свого майбутнього "я". Щоденник допомагає тобі уявити свій ідеальний світ і крок за кроком прокладати шлях до досягнення своїх цілей.
  • Щоденник вражень. Це твій власний театр емоцій. Опиши свої радощі та розчарування. І побачиш, наскільки різнобарвним є кожний день. Навіть якщо це звичайна п’ятниця, проведена за прочитанням нової книги. Вираження емоцій на папері допомагає розвантажити нервову систему та зрозуміти свої істинні прагнення.
  • Щоденник мандрівника. Не обов’язково йти у навколосвітнє плавання, щоб відчути себе мандрівником. Веди щоденник мандрівника, фіксуючи усі відвідані міста та села. Навіть якщо це подорож до бабусі у сусідній населений пункт. Не забувай доповнювати записи фотокартками, малюнками, талончиками громадського транспорту, гербаріями, фантиками та іншими цікавинками.
  • Трекінг корисних звичок. Записуй свої успіхи у впровадженні нових корисних звичок. Це допоможе наочно побачити власні досягнення та мотивує тебе продовжувати працювати над собою. Твій щоденник стає свідком твого росту.

Як не закинути ведення щоденника?

  • Заздалегідь визнач стратегію та тематику щоденника для полегшення регулярного ведення.
  • Пам'ятай, що щоденник – це лише інструмент, а не твій володар. Пропустивши день, почни знову, не засмучуючись. Хоча регулярність є дуже важливою, не кожен день може бути час і натхнення для ведення записів.
  • Не перевантажуй щоденник непотрібною, тимчасовою інформацією. Для чек-листів покупок та повсякденних записів можна використовувати окремий блокнот на спіралі. А для записок користуйся паперовими стікерами.

Яку користь приносить ведення особистого щоденника

Яку користь приносить ведення особистого щоденника

  • Організованість та планування є кращими друзями тайм-менеджменту. Розставлення пріоритетів допомагає правильно розподілити час.
  • Щоденник служить не лише місцем для записів, але й інструментом релаксу та натхнення.
  • Ведення щоденника сприяє кращому розумінню власних думок, почуттів та дій.
  • Збереження пам’яті. Щоденник фіксує цінні події та досвід, що дозволяє згодом повертатися до них у майбутньому та відчувати радість від приємних згадок.
  • Фокус на позитивних аспектах життя у щоденних записах сприяє розвитку оптимізму та підвищенню настрою.
  • Сприяння творчості. Записи у щоденнику можуть стати відмінним стимулом для творчості, розкриття потенціалу та розвитку нових ідей.
  • Особистий розвиток. Ведення щоденника виступає як інструмент для особистого зростання, допомагаючи вдосконалювати навички та визначати області для подальшого росту.

Реалізуйте свої мрії спочатку на папері, а потім у житті. Не бійтеся пропускати дні – щоденник завжди буде поруч, щоб вас підтримати.

Автор: Олена Шарандак

Схожі новини
Що має бути у ланчбоксі та термочашці для корисного перекусу дитини? Ідеї ланчів для підвищення енергії  та покращення розумової діяльності дитини у школі
29.12.2023

Ланчбокси та термокухлі Kite допоможуть налагодити режим, смачно та правильно харчуватися у школі, в садочку та в подорожах.

Читать
Диво Новорічних cвят для дітей: подарунки та творчість створюють чарівну атмосферу зимової казки
08.12.2023

Новорічні свята для дітей – це час, коли малюки вірять у справжнє диво.

Читать
Як доглядати за термосом, термочашкою та пляшечкою Kite
27.11.2023

Ознайомтеся з інструкцією, щоб отримувати максимальну користь та радість від користування термосами, термокружками та пляшечками для води Kite.

Читать
Світловідбивайки Kite – сяюче розмаїття аксесуарів, що подбає про вашу безпеку
13.11.2023

Ці аксесуари є надзвичайно важливими для безпеки на дорозі, адже виконують рятівну місію.

Читать
Як читати, щоб отримати з книги максимум користі
01.11.2023

Сьогодні ми розглянемо, як читати, щоб розкрити потенціал кожної книги на повну та засвоїти максимум матеріалу.

Читать
Важливість фінансової грамотності для розвитку дитини: чому з дитинства важливо формувати правильне ставлення до грошей
16.10.2023

Навчання дітей розумінню грошей відкриває двері до здорового ставлення до фінансів в майбутньому.

Читать
Які матеріали обрати для юного художника
06.10.2023

Якісні матеріали для малювання відкривають двері до світу креативності.

Читать
Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання
11.03.2023

Нестримне прагнення до малювання, вражаючі креативні здібності та унікальне «авторське» бачення світу: це – суперздібності, притаманні кожній дитині. І їх реалізація – природна потреба особистості.

Читать
Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки
02.02.2023

Насолоджуйтесь плануванням та втілюйте найсміливіші мрії разом з канцелярією Kite!

Читать
Збираємо першокласника до школи з Kite
18.08.2022

Що потрібно першокласнику? Яке шкільне приладдя купити в 1 клас? Відповіді на ці питання у нашій статті. З Kite підготовка до школи — в радість.

Читать
Ланчбокси Kite: час підкріпитися!
08.09.2021

Щоб успішно навчатися, займатися улюбленими хобі і всюди встигати, потрібні не тільки бажання та старанність, а й ... сили! Графік сучасної дитини часом перенасичений подіями, заняттями та обов'язками. Уроки, секції, гуртки, репетитори, факультативи, спорт. При такому завантаженні потрібна своєчасна і ґрунтовна «підзарядка». З Ланчбоксом Kite ви можете подбати про те, щоб дитина ніколи не була голодною.

Читать