Ru Ua
Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки

Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки

02.02.2023

Вирушаючи в дорогу, необхідно ретельно продумати шлях до пункту призначення. Вирушаючи до мрії, важливо почати з прокладання маршруту для неї. Як це втілити, адже не існує жодної мапи з детальним зображенням саме ваших мрій та цілей? Але ми можемо її створити! Прямо у власних блокнотах, планерах та записниках. Це допоможе не розгубитися та не збитися з курсу. Мерщій планувати разом! Ми вже підготували корисні поради, які допоможуть вам добитися найкращих результатів.

1. Розмежовуйте масштабні стратегії та дрібні щоденні справи

Перед тим, як почати планування, приготуйте два блокноти. Один – щоб складати далекоглядні стратегії. Інший – для дрібних побутових завдань. Таким чином важливі довгострокові цілі не загубляться в повсякденній рутині. Саме для таких, буденних справ, можна обрати як звичайний блокнот, так і блок паперу для нотаток чи настінний планер.

В асортименті Kite – величезне розмаїття моделей. Великі блокноти з твердою обкладинкою та ошатним оздобленням зручно використовувати для складання довгострокових планів. А компактні, мініатюрні, з м’якою палітуркою – на кожен день. Ефектні емоційні дизайни підніматимуть настрій та даруватимуть естетичну насолоду. Різноманітні кольори, формати, текстури та оздоблення: в блокнотах Kite дуже приємно писати!

2. Фіксуйте кожен крок до мети

До прикладу, така масштабна ціль, як «отримати сертифікат з якогось цікавого курсу» чи «підтягнути оцінки з англійської» може зайняти лише одну строку. Але ж ми знаємо, що насправді ці справи вимагають набагато більше часу та дій. Розпишіть їх детально. Таким чином, ви будете бачити не примарну далеку ціль, а реальний покроковий шлях до мети. Внесіть до переліку усі ланки цього ланцюжку. Кожну зустріч з репетитором, кожне домашнє завдання, перегляд тематичних матеріалів та ін. Записуйте все-все-все. Таким чином ви будете бачити, який важливий шлях проходите. А також – не будете відчувати, ніби «нічого не зробив, а втомився». Повірте! Ви робите набагато більше, ніж вам здається. Треба лише це помічати.

3. Тримайте план перед очима

Ні, це не допоможе навізуалізувати собі здійснення бажань. Це для того, щоб фокусувати увагу на важливому та тримати перед собою список справ. Покладатися на власну пам’ять, звичайно, можна. Але ж ніколи не завадить підстрахуватися. Це особливо важливо для щоденних справ та тижневого розпорядку.

Дуже зручно фіксувати нагальні справи на багаторазових настінних планерах. Вони прикріпляються практично до будь-якої поверхні. Написи легко стираються губкою. Завдяки стильному дизайну, вони доповнюють інтер’єр та приносять практичну користь, нагадуючи про важливі події. Ними дуже легко користуватися в побуті та навчальних цілях, адже формат планерів дозволяє з легкістю позбуватися зайвого: прибирати з поля зору те, що вже не актуально та швидко вносити нові нотатки.

4. Заохочуйте та хваліть себе за будь-який результат

Шлях до розвитку та нових здобутків завжди складний. Важливо підтримувати та мотивувати себе на кожному кроці. Так і легше, і цікавіше, і надійніше.

5. Залишайте місце для відпочинку та ліні

Зарядившись ідеєю про «успішний успіх», ми нерідко починаємо вимагати від себе забагато. Будуємо дуже жорсткі та занадто оптимістичні сценарії, де щоранку вставатимемо на світанні, за будь-якої погоди займатимемося бігом та робитимемо декілька справ одночасно. Інколи ми впадаємо в ілюзію про те, що чим більш заплануєш – тим більше встигнеш. А що, хіба це не так працює?

На жаль, велике нагромадження планів та завдань не щодня викликатиме піднесення та бажання блискавично, по-лицарськи розквитатися з усіма задачами. Неможливо завжди залишатися однаково продуктивним та «зарядженим». Обов’язково будуть дні, коли треба буде просто гарненько виспатися та перезавантажитися, відчути себе філософом-споглядачем та відновити сили для майбутніх подвигів. Дозволяйте собі інколи довше повалятися в ліжку та неспішно прогулятися парком, нікуди не поспішаючи. І залиште для цього місце в своїх планах. Адже невиконані завдання, заплановані у гарному та вмотивованому настрої, можуть пригнічувати та давати хибне відчуття, що ви не справляєтеся. Але ж ми знаємо, що ви справжні молодці!

6. Змінюйте плани, якщо треба

Розписали все, а потім передумали? Що ж, буває. Інколи змінюється ситуація, а інколи змінюються мрії. Життя динамічне та ніколи не стоїть на місці. Тож може статися так, що плани, які ви склали на початку року, вже для вас не актуальні. В такому випадку не обов’язково тягнути цю лямку до кінця тільки для того, щоб поставити заповітну галочку. Це плани служать вам, а не ви планам. Не бійтеся редагувати списки справ залежно від ситуації та бути гнучкими.

7. Завжди пишіть охайно

Роблячи примітки нашвидкуруч, зазвичай, хочеться зекономити час та написати щось на «тяп-ляп». Але насправді, ми заощаджуємо лічені секунди, а залишаємо собі статичні неохайні записи, які не хочеться перечитувати. Коли в планері усе охайно та красиво, хочеться взаємодіяти зі своїми планами та думками.

8. Систематизуйте інформацію

Не пишіть суцільним полотном. Робіть відступи, залишайте місце для нотаток, візуально відокремлюйте блоки інформації, використовуйте марковані списки. Вам стануть в нагоді скетч-маркери, олівці, фломастери та кольорові ручки для виділення важливих тез. А також – різноманітні закладки та стікери.

9. Обирайте блокноти та канцелярію, яка надихатиме вас

Окрім змісту планів, важливу роль відіграє саме естетична сторона процесу планування. Це працює як додаткова мотивація та антистрес.

Насолоджуйтесь плануванням та втілюйте найсміливіші мрії разом з канцелярією Kite!

Автор: Олена Шарандак

Схожі новини
Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію
02.02.2024

Планування майбутнього, зберігання спогадів та фіксація ідей – далеко не весь потенціал особистого щоденника.

Читать
Що має бути у ланчбоксі та термочашці для корисного перекусу дитини? Ідеї ланчів для підвищення енергії  та покращення розумової діяльності дитини у школі
29.12.2023

Ланчбокси та термокухлі Kite допоможуть налагодити режим, смачно та правильно харчуватися у школі, в садочку та в подорожах.

Читать
Диво Новорічних cвят для дітей: подарунки та творчість створюють чарівну атмосферу зимової казки
08.12.2023

Новорічні свята для дітей – це час, коли малюки вірять у справжнє диво.

Читать
Як доглядати за термосом, термочашкою та пляшечкою Kite
27.11.2023

Ознайомтеся з інструкцією, щоб отримувати максимальну користь та радість від користування термосами, термокружками та пляшечками для води Kite.

Читать
Світловідбивайки Kite – сяюче розмаїття аксесуарів, що подбає про вашу безпеку
13.11.2023

Ці аксесуари є надзвичайно важливими для безпеки на дорозі, адже виконують рятівну місію.

Читать
Як читати, щоб отримати з книги максимум користі
01.11.2023

Сьогодні ми розглянемо, як читати, щоб розкрити потенціал кожної книги на повну та засвоїти максимум матеріалу.

Читать
Важливість фінансової грамотності для розвитку дитини: чому з дитинства важливо формувати правильне ставлення до грошей
16.10.2023

Навчання дітей розумінню грошей відкриває двері до здорового ставлення до фінансів в майбутньому.

Читать
Які матеріали обрати для юного художника
06.10.2023

Якісні матеріали для малювання відкривають двері до світу креативності.

Читать
Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання
11.03.2023

Нестримне прагнення до малювання, вражаючі креативні здібності та унікальне «авторське» бачення світу: це – суперздібності, притаманні кожній дитині. І їх реалізація – природна потреба особистості.

Читать
Збираємо першокласника до школи з Kite
18.08.2022

Що потрібно першокласнику? Яке шкільне приладдя купити в 1 клас? Відповіді на ці питання у нашій статті. З Kite підготовка до школи — в радість.

Читать
Ланчбокси Kite: час підкріпитися!
08.09.2021

Щоб успішно навчатися, займатися улюбленими хобі і всюди встигати, потрібні не тільки бажання та старанність, а й ... сили! Графік сучасної дитини часом перенасичений подіями, заняттями та обов'язками. Уроки, секції, гуртки, репетитори, факультативи, спорт. При такому завантаженні потрібна своєчасна і ґрунтовна «підзарядка». З Ланчбоксом Kite ви можете подбати про те, щоб дитина ніколи не була голодною.

Читать