Ru Ua
Які матеріали обрати для юного художника

Які матеріали обрати для юного художника

06.10.2023

Якісні матеріали для малювання відкривають двері до світу креативності. Кожна крапля фарби та кожен мазок пензля – це шлях до розвитку та самовираження вашої дитини. Подаруйте їй світ яскравих можливостей та незабутніх вражень – і ви побачите, як вона зростатиме у талановитого митця та впевнену особистість.

Різноманітні художні матеріали приносять радість та користь:

  • Допомагають творити без обмежень та відтворювати на папері усі задуми.
  • Розвивають естетичний смак та творчий потенціал. Яскраві кольори стануть ключем до безмежних можливостей уяви. Якщо ваша дитина оточена барвистими матеріалами, її креативність розцвітає, а ідеї стають сміливішими.
  • Розвивають моторику, вправність та координацію рухів. Це навички, які стануть у нагоді в усіх сферах життя.
  • Заспокоюють та допомагають розслабитися. Адже малювання – це чудовий спосіб релаксації.

В мистецтві ключ до великих досягнень – це уважність до дрібниць. Вибір товарів для малювання – не лише про кольори та текстури. Це про дитячі мрії та надії, які знаходять своє втілення у кольорах та формах. Вибираючи якісні матеріали, ви створюєте нову історію мовою ліній та відтінків. Різноманіття інструментів розвиває навички та розширює межі можливостей. Це інвестиція в талант та творчий розвиток юного художника.

Товари для малювання Kite

Які художні матеріали та інструменти потрібні дитині?

1. Акварель. Одна з найулюбленіших фарб дітлахів. Незамінна вдома, у школі та на творчих гуртках. Її особливість полягає в тому, що вода є не лише засобом розведення фарби. А й напарницею, яка дає можливість пігментам вільно розливатися та створювати чарівні градієнти.

Малювання акварельними фарбами – мистецтво, яке витікає з пензля, води та уяви. Вона допомагає відобразити найніжніші переживання і найглибші почуття. Бездоганно відтворює красу природи та абстрактні ідеї. Це не просто фарба, це мова мистецтва, яка виражає те, що неможливо виразити словами.

Медові акварельні фарби Kite виготовлені з натуральних компонентів. Не містять шкідливих речовин та мають нейтральний аромат.

2. Гуаш дозволяє дітям виразити свою креативність. Її використовують для створення яскравих, контрастних зображень. Фарба має густу консистенцію та насичені кольори. Завдяки водорозчинності, її легко змивати з рук та інших поверхонь. Для створення цікавих текстур та візуальних ефектів у малюнках щільність кольору можна регулювати додаванням води. Гуаш добре підходить для дитячого малювання, оскільки вона проста у використанні, а також її можна наносити на будь-яку поверхню: папір, картон, дерево.

3. Пастель Kite створює дивовижну бархатисту текстуру. Вона прекрасно підходить для створення портретів, анімалістичних творів, пейзажів. Основою матеріалу слугує пігмент, змішаний з маслом та пресований у вигляді стіку. Одна з визначальних особливостей матеріалу: здатність створювати виразні мазки, що додає роботі особливої глибини. Дозволяє легко змішувати кольори без використання води та інших розчинників.

Масляна пастель дає можливість виразити свої почуття і емоції через кольори. Багато відомих митців обирають цю техніку для створення неповторних робіт. Від ніжних пейзажів до експресивних портретів, масляна пастель може втілити будь-яку ідею, де кожен мазок – це крок у світ прекрасного, який розкриває красу та глибину художньої душі.

Малювати нею можна як у звичайному альбомі, так і на шорстких щільних аркушах. Це буде лише підсилювати насиченість та глибину кольору. Також можна використовувати в якості основи шорсткий картон, полотно чи навіть дерев’яні матеріали.

4. Кольорові олівці. Це палітра магічних інструментів, що розкриває безмежні можливості творчості та допомагає дослідити світ через призму кольору. Олівці здатні створювати різноманітні відтінки: від найніжніших до найяскравіших. Тому не дивно, чому їх настільки сильно люблять діти будь-якого віку. Це базовий продукт, який має бути в кожному пеналі та на кожному творчому занятті.

Олівці Kite відрізняються високою пігментацією та бездоганною якістю. Корпус з натурального дерева легко та гладенько заточується. Малювати ними – суцільне задоволення. Класичні кольорові олівці та акварельні дарують можливість працювати в різних техніках та добиватися вражаючих ефектів.

Для традиційного малювання чудово підійдуть зошити для малювання, нелінійовані блокноти, паперові аркуші, шорсткий світлий картон (не глянцевий). Для малювання в акварельній техніці використовуйте спеціальний папір для акварелі.

5. Фломастери. У захоплюючому світі дитячої творчості фломастери на водній основі виявляються незамінними помічниками для маленьких художників. Вони відрізняються особливою яскравістю та насиченістю кольорів. Навіть найменший рух руки дитини залишає яскравий слід на папері, заповнюючи малюнок життям та енергією. Крім того, вони легко змиваються зі шкіри та одягу, що робить їх ідеальним вибором для дому та навчальних закладів. Ще однією з переваг фломастерів на водній основі є їх безпечність.

Вони не містять шкідливих речовин та алергенів, які можуть впливати на здоров’я дитини.

Неважливо, чи це перший крок маленького художника або тисячний твір в дитячому портфоліо, фломастери завжди залишаються бажаними для малечі. Вони роблять процес малювання захоплюючим, надихаючи дітей на нові творчі досягнення.

Для малювання фломастерами рекомендуємо використовувати щільний папір або шорсткий картон.

6. Графітні олівці. Основа, з якої починається кожен малюнок. Вони незамінні як для ескізів, так і роботи в різних техніках. Суперздібність таких олівців – слід, який легко стирається канцелярською гумкою. Це дарує неймовірну свободу творчості, де будь-який штрих можна виправити.

Олівці HB – вибір номер один для дитячого малювання:

  • Твердість: Назва "HB" показує твердість графітного стрижня в олівці. "H" означає "hard" (твердий), а "B" - "black" (темний). Олівець HB знаходиться посередині шкали твердості, маючи властивості як твердих, так і м'яких олівців. Він створює тонкі, однорідні лінії, що не розмазуються, дозволяючи дітям промальовувати деталі.
  • Насиченість ліній: Завдяки своїй унікальній твердості олівець HB дає більш темні і насичені лінії, ніж олівці серії H, але не настільки темні і грубі, як олівці серії B. Це означає, що діти можуть створювати як ніжні відтінки, так і глибокі тіні.

Скетч маркери Kite

7. Скетчмаркери дарують можливість виразити свої ідеї з вражаючою точністю та яскравістю. Це неймовірно популярні сучасні інструменти, незамінні для створення ілюстрацій, скетчів, коміксів, леттерінгу тощо. Вони мають дві сторони: одна – з тоненьким наконечником для деталізованої роботи, інша – з широким пишучим вузлом для заливки тла та великих ділянок малюнку. Ця конструкція робить їх ідеальними для контурного малювання та розфарбовування.

Скетчмаркери Kite доступні у широкому спектрі кольорів та тонів. Вони допомагають втілити свої ідеї, роблячи процес творення надзвичайно захоплюючим. Відкривають нові можливості для творчості та дозволяють кожному виразити себе через кольори та форми.

8. Папір для акварелі має спеціальну структуру, що дозволяє вбирати воду. Він не розмокатиме і не деформуватиметься під дією вологи. На його поверхні не утворюється паперовий пил під час малювання акварелями. Ідеальне полотно для шедеврів юного митця. Його щільність та текстурованість сприяють кращому поглинанню фарб. Це надає творінням особливого об'єму та глибини.

Папір для акварелі – важлива частина творчого процесу, що перетворює малювання на приємний та захоплюючий процес.

Папір для малювання Kite

9. Зошити для малювання Kite мають завжди бути з запасом. Бо новенькі білі аркуші щільністю 100 г/м2 так і хочеться якомога скоріше заповнити малюнками. Альбоми чудово підходять для малювання графітними та кольоровими олівцями, восковою крейдою, пастелями та іншими сухими матеріалами. Мікроперфорація аркушів дозволяє охайно вилучати малюнки, не пошкоджуючи як дитячий художній шедевр, так і палітурку альбому. Обов’язково має бути окремий зошит для малювання у школі, окремий – для гуртків та декілька штук для домашньої вільної творчості.

10. Палітра. Базовий аксесуар для змішування фарб, завдяки якому можна створити безліч нових відтінків. Вона незамінна як для акварелі, так і для гуаші. Палітра Kite має класичну зручну форму та заглиблення для фарб. Завдяки білому кольору, на ній дуже добре видно кольори.

11. Ємності для води потрібні на кожному занятті, адже дитячі фарби, переважно, водорозчинні. Малювання передбачає постійний контакт з водою: розбавлення, створення акварельних ефектів, очищення пензлика тощо.

  • Непроливайки – спеціальні стаканчики для малювання, які мають кришечку з заглибленим отвором, що перешкоджає розливанню води при випадковому перекиданні ємності. Ці моделі також дуже зручні для дозування кількості фарби на пензлику та його очищення.
  • Стакан з палітрою – це багатофункціональний інструмент, який можна використовувати одночасно для води та змішування фарб. Він має продуману стійку конструкцію та компактний розмір.

Палітра та пензлі Kite

12. Пензлі. Основний інструмент художника, який переносить на папір усі творчі задуми та креативні ідеї. Для акварелі чудово підходять пензлики з натуральним ворсом, для гуаші – більш жорсткі, з синтетичною щетиною. Також важливо мати у творчому арсеналі різні моделі: для заливки тла та промальовування дрібних деталей. Завжди під рукою мають бути пласкі та круглі пензлі.

Використання різних типів пензлів важливе для створення різних текстур і ліній: це дає маленьким художникам безмежні можливості для творчості.

Вибір матеріалів для малювання – цікава пригода, яка дарує неймовірну інспірацію для хобі вашої дитини. Радимо обирати товари для художньої творчості разом з малечею. Адже діти обирають краще.

Автор: Олена Шарандак

Супутні товари
Схожі новини
Чому корисно вести щоденник? Як це допомагає досягати мрій та творити власну історію
02.02.2024

Планування майбутнього, зберігання спогадів та фіксація ідей – далеко не весь потенціал особистого щоденника.

Читать
Що має бути у ланчбоксі та термочашці для корисного перекусу дитини? Ідеї ланчів для підвищення енергії  та покращення розумової діяльності дитини у школі
29.12.2023

Ланчбокси та термокухлі Kite допоможуть налагодити режим, смачно та правильно харчуватися у школі, в садочку та в подорожах.

Читать
Диво Новорічних cвят для дітей: подарунки та творчість створюють чарівну атмосферу зимової казки
08.12.2023

Новорічні свята для дітей – це час, коли малюки вірять у справжнє диво.

Читать
Як доглядати за термосом, термочашкою та пляшечкою Kite
27.11.2023

Ознайомтеся з інструкцією, щоб отримувати максимальну користь та радість від користування термосами, термокружками та пляшечками для води Kite.

Читать
Світловідбивайки Kite – сяюче розмаїття аксесуарів, що подбає про вашу безпеку
13.11.2023

Ці аксесуари є надзвичайно важливими для безпеки на дорозі, адже виконують рятівну місію.

Читать
Як читати, щоб отримати з книги максимум користі
01.11.2023

Сьогодні ми розглянемо, як читати, щоб розкрити потенціал кожної книги на повну та засвоїти максимум матеріалу.

Читать
Важливість фінансової грамотності для розвитку дитини: чому з дитинства важливо формувати правильне ставлення до грошей
16.10.2023

Навчання дітей розумінню грошей відкриває двері до здорового ставлення до фінансів в майбутньому.

Читать
Як творчість впливає на дитину: кілька слів про користь малювання
11.03.2023

Нестримне прагнення до малювання, вражаючі креативні здібності та унікальне «авторське» бачення світу: це – суперздібності, притаманні кожній дитині. І їх реалізація – природна потреба особистості.

Читать
Як складати плани, щоб бути продуктивним? Корисні поради та лайфхаки
02.02.2023

Насолоджуйтесь плануванням та втілюйте найсміливіші мрії разом з канцелярією Kite!

Читать
Збираємо першокласника до школи з Kite
18.08.2022

Що потрібно першокласнику? Яке шкільне приладдя купити в 1 клас? Відповіді на ці питання у нашій статті. З Kite підготовка до школи — в радість.

Читать
Ланчбокси Kite: час підкріпитися!
08.09.2021

Щоб успішно навчатися, займатися улюбленими хобі і всюди встигати, потрібні не тільки бажання та старанність, а й ... сили! Графік сучасної дитини часом перенасичений подіями, заняттями та обов'язками. Уроки, секції, гуртки, репетитори, факультативи, спорт. При такому завантаженні потрібна своєчасна і ґрунтовна «підзарядка». З Ланчбоксом Kite ви можете подбати про те, щоб дитина ніколи не була голодною.

Читать